event leadself game

LeadSelf event - 14 maart 2023

Spelenderwijs naar een succesvolle organisatiecultuur

Worstelt jouw organisatie met de plannen voor een cultuurveran​dering? Heb je handvatten nodig om bijvoorbeeld jouw nieuw geformuleerde (kern)waarden tot leven te brengen? En wil je dit in teamverband realiseren? 


Een breed gedragen cultuur begint bij jezelf: LeadSelf. Het begint met het (her)kennen en onderkennen van jouw eigen talenten, drijfveren en valkuilen. Vervolgens is het de kunst om deze elementen te laten matchen met de gezamenlijke strategie en werkwijze van jouw bedrijf.


Spelenderwijs succesvol veranderen

Wist je dat spel hierin een belangrijke rol kan spelen? Spelelementen zorgen ervoor dat je ook plezier beleeft! Persoonlijk, maar ook met elkaar in teamverband. Dit draagt bij aan een hogere motivatie, betrokkenheid en onderlinge verbondenheid. Dé beste methode om nieuwe inzichten en vaardigheden te ontwikkelen en om deze om te zetten in dagelijkse acties en gedrag, is spelenderwijs.


Kom naar ons event en ga naar huis met een roadmap vol praktische tips en met praktijkvoorbeelden over hoe je de (kern)waarden van jouw organisatie kan omzetten in concreet gedrag. En dit allemaal door zelf de eerste stap te zetten in deze verandering: LeadSelf. Omdat een cultuurverandering bij jezelf begint.


Het event ‘LeadSelf - Spelenderwijs naar een succesvolle organisatiecultuur’ wordt georganiseerd door 4Growth en het Growth Leaders Network. Kom jij ook?

Ja, ik kom naar het LeadSelf event!

Datum

Dinsdag 14 maart 2023

Locatie

Schouwburg Odeon, Zwolle

Tijd

13:00 - 16:30 uur

Prijs

€ 47,50

Het programma

Schouwburg Odeon

13:00 uur  Ontvangst in Café Foyé, Schouwburg Odeon

LeadSelf to be a better EQ

13:30 uur  Opening door Marcel Mens en Nienke Schaap

Marcel Mens is directeur en oprichter van 4Growth en Nienke schaap is oprichter van het Growth Leaders Network Nederland.

13:40 uur  Krokodillen en uilen als katalysators voor verandering

Spreker: Hylke Faber, oprichter Growth Leaders Network Nederland, facilitator, coach en schrijver van de bestseller ‘Tem de Krokodil’

Interview door: Goska Sixma, oprichter Growth Leaders Network Nederland

Hoe blijf je echt bij de kern van jezelf en leid je vanuit die stille kracht? Hoe kom je los van patronen die je kleinhouden? Hoe creëer je een organisatie waar zelfontwikkeling, verbondenheid en echt bijdragen aan de collectieve doelstellingen van de organisatie centraal staan? Hylke deelt ervaringen uit zijn werk met organisaties wereldwijd, zoals Microsoft, LinkedIn en Astra Zeneca. 

Stel daarna jouw vraag tijdens een open Q&A met Hylke.

14:10 uur  Kansen en valkuilen van gamification bij veranderingstrajecten

Spreker: Marcel Mens, directeur en oprichter 4Growth

Gamification wordt vaak vergeleken met zowel e-learning als klassikale trainingen. Maar wat zijn de verschillen en de overeenkomsten en wat is de meest succesvolle methode als het gaat om resultaat en een gedragsverandering op de lange termijn?

Andre Oost trainer 4Growth

14:40 uur  Casus: 'Werkplezier bij KVK'

Spreker: André Oost, oprichter Growth Leaders Network Nederland, André is tevens werkzaam als trainer en coach bij KVK

KVK heeft het afgelopen jaar een succesvol werktraject doorlopen met het thema 'Werkplezier' waarin KVK de kernwaarden 'Verantwoordelijkheid, Samenwerken, Vertrouwen en Vrijheid' wilde laten leven. Leer van verhalen uit de praktijk van KVK zelf. Ontdek hoe zij deze cultuurverandering hebben doorlopen en ervaren. Wat de wijze lessen die wij hiervan hebben geleerd?

Aanbod 4Growth LeadSelf Game

15:10 uur  Pauze

Kies de break-out sessie die het beste bij jou past.

Onderdeel reptielenbrein

15:40 uur  Break-out 1

De verander simulatie

Wat doen de uil en de krokodil in een stress situatie?

Door: Goska Sixma en Nienke Schaap, oprichters GLN Nederland

Ben jij een inspirator en heb jij een coachende leiderschapsstijl? Dan is deze sessie iets voor jou! Aan de hand van een spel met uilen en krokodillen ontdek je hoe je jouw organisatie kan enthousiasmeren om gedragsverandering in gang te zetten! 

E-book zelfleiderschap en gamification

15:40 uur  Break-out 2

Maak je eigen gameplan!

Door: Marcel Mens, directeur en oprichter 4Growth en André Oost, oprichter GLN Nederland

Zoek jij meer naar een cultuurverandering in een gamevorm? Dan is deze breakout sessie iets voor jou! Lukt het jou om in spelvorm de kernwaarden van jouw organisatie kan gaan omzetten in concreet gedrag? Maak hier een gameplan! En leer de do’s en don’ts / kansen en valkuilen (her)kennen tijdens een verandering. 

16:30 uur  Centrale afsluiting

Borrel LeadSelf

16:40 uur  Borrel in Café Foyé

"Ga mee op een virtuele reis vol groei, competitie, teamwork, plezier en creativiteit."

Tijdens het LeadSelf event...

Waarden en gedragsverandering

Ontdek je hoe je van (kern)waarden komt tot gedragsafspraken en van gedragsafspraken tot een gezamenlijke cultuur

Leer tijdens het event hoe je met jouw individuele talenten, drijfveren en valkuilen een brug slaat naar een gezamenlijke cultuur.

Ontdek je hoe je persoonlijk leiderschap kunt inzetten als basis voor een succesvolle cultuurverandering

Ontdek waarom inzicht in persoonlijke talenten, drijfveren en valkuilen randvoorwaarden zijn voor een succesvolle cultuurverandering.

Leer je de voor- en nadelen van gamification kennen

Gamification wordt vaak vergeleken met zowel e-learning als klassikale trainingen. Maar wat zijn de verschillen en de overeenkomsten en wat is de meest  succesvolle methode met als resultaat een gedragsverandering op de lange termijn. Ontdek ze tijdens het event en maak kennis met de LeadSelf Game - Globetrotters.

Leer je uit de praktijk

KVK heeft het afgelopen jaar een succesvol werktraject doorlopen met het thema 'Werkplezier' waarin KVK de kernwaarden 'Verantwoordelijkheid, Samenwerken, Vertrouwen en Vrijheid' wilde laten leven, Leer van verhalen uit de praktijk van de KVK zelf. Ontdek hoe zij deze cultuurverandering hebben doorlopen en ervaren.

Ga je naar huis met een eigen gameplan!

Kom naar ons event en ga naar huis met een roadmap vol praktische tips en met praktijkvoorbeelden over hoe je de (kern)waarden van jouw organisatie kan omzetten in concreet gedrag. Zet deze in een eigen gameplan waarin jouw verandertraject is verwerkt.

"Maak kennis met de LeadSelf Game. De LeadSelf Game biedt een kans om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, veranderkracht te vergroten, verbinding binnen teams te versterken en daarmee de strategische doelen van jouw organisatie te realiseren."

4Growth en het Growth Leaders Network

Dit event is een samenwerking van 4Growth en het Growth Leaders Network. Het Growth Leaders Network helpt organisaties, teams en individuen bij het vergroten van hun veranderkracht door middel van persoonlijke groei. 4Growth is de uitgever én implementatiepartner van serious games op het gebied van verandering, verbetering en groei.


Uit onze samenwerking is de LeadSelf Game – Globetrotters ontstaan. De belangrijkste inzichten van Leiderschap- en Verander-expert Hylke Faber, schrijver van het boek ‘Tem de Krokodil’, over persoonlijk leiderschap hebben wij omgezet in praktische opdrachten, inspirerende live trainingen en coaching sessies.


Wij leggen tijdens dit event graag uit hoe jij de cultuur binnen jouw bedrijf spelenderwijs succesvol, tastbaar, haalbaar en meetbaar kan veranderen.


Tot snel ziens!
better you

Onze sprekers

Hoogleraar en Leiderschap expert Hylke Faber
Hylke Faber

Oprichter Growth Leaders Network (GLN) Nederland, facilitator, coach en schrijver van de bestseller ‘Tem de Krokodil’

Hylke werd geboren in Friesland en woont en werkt in de Verenigde Staten. Na zijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit en John Hopkins University werkte hij als consultant in New York tot hij het roer omgooide en bijna monnik werd. De lessen uit zijn ervaringen en groei past hij toe als leiderschapscoach voor toonaangevende bedrijven. Hij leidde ook bijna 10 jaar het 'Leader as Coach' programma bij Columbia Business School Executive Education. Met het door hem opgerichte Growth Leaders Network helpen Hylke en zijn collega’s leiders tot een cultuur voor duurzame groei te komen. De inhoud van de LeadSelf Game is geïnspireerd op het boek 'Tem de krokodil' van Hylke Faber.
Marcel Mens

Directeur en oprichter 4 Growth

Marcel koppelt gamification technologie aan de beste kennisexperts en trainers. Zo helpt hij mensen en organisaties boven zichzelf uit te stijgen. “Van alle middelen die moeten leiden tot gedragsverandering is het inzetten van spelmechanismen veruit het meest effectief.” Marcel is opgeleid als gymleraar, ging daarna het bedrijfsleven in als marketeer voor grote internationale telecombedrijven en wordt later eindverantwoordelijk voor het door hem opgerichte activatiebureau AtHand en AtHand Serious Gaming. Op basis van zijn methodiek en onder zijn leiding heeft AtHand het platform ACE! ontwikkeld. Met dit platform richt je snel en kostenefficiënt een gamification traject in. Na een succesvolle uitrol in twaalf landen was Marcel toe aan een nieuwe uitdaging. Marcel is nu de oprichter en director van 4Growth.com. Naast zijn werk voor 4Growth schrijft en doceert hij regelmatig over gamification, leiderschap en strategie. Ook is hij voorzitter van de Expertgroep Leiderschap van de Klantenservice Federatie.
Nienke Schaap trainer
Nienke Schaap

Oprichter GLN Nederland

Afkomstig uit het HR-werkveld werkt Nienke alweer tientallen jaren als trainer en leiderschapscoach. Naast individuele begeleiding oogst ze veel succes in het coachen van teams, zowel binnen het MKB als ook zorg, cultuur en overheid. Samen met een leiderschaps- en/of HR team werken aan een lerende organisatie met een gezonde en dynamische bedrijfscultuur geeft haar veel energie. Mensen meer in verbinding met zichzelf en elkaar laten komen is wat haar drijft, want daarmee wordt de wereld iets positiever.
Andre Oost trainer 4Growth

André Oost

Oprichter GLN Nederland / werkzaam als trainer en coach KVK

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het HR-vak en verantwoordelijk voor verschillende verandertrajecten heb ik een affiniteit ontwikkeld voor leiderschap. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij, vandaag de dag, bezighoudt met het faciliteren van (persoonlijk)leiderschap en initiëren van gedragsverandering binnen organisaties. Het creëren van een beweging. Dit heb ik het afgelopen jaren gedaan in de zorg, onderwijs en overheid. Gamification is een manier waarop wij verandering bekrachtigen. Spelenderwijs mensen in beweging zetten. Zo hebben we vorige jaar de LeadSelf Game gespeeld met ruim 1600 medewerkers van Kamer van Koophandel. Wil je hier meer over weten? Kom dan langs op dit vent! Op 14 maart zal ik jullie vanuit de praktijk vertellen, hoe je een game kunt inzetten en welke beweging wij hebben gezien.
Goska Sixma trainer 4Growth

Goska Sixma

Oprichter GLN Nederland

Een creatief en deskundig trainer en coach met een specialisme in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Deskundig in het bouwen aan organisaties door middel van groeileiderschap. Als cultuurbouwer en expert in groeileiderschap heeft Goska al veel organisaties mogen helpen om meer vanuit eigen identiteit, waarden en kracht te werken.

Adres

Schouwburg Odeon

Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle
Open in Google Maps

Ik kom met de auto

Met de auto vanaf de A28 neem je de afslag centrum om de nabijgelegen parkeerplaats van Schouwburg Odeon te bereiken. Op 7minuten loopafstand van schouwburg Odeon ligt het parkeerterrein Burgermeester van Roijensingel.

Gratis UitrijkaartGeef bij ons aan als je gebruik wilt maken van een gratis uitrijkaart. Let op: Haal tijdens inrijden het kaartje uit de machine. Wissel deze inrijkaart op de event-locatie om naar een betaalde kaart.

Ik kom met het OV

Vanaf station Zwolle is het 10minuten lopen naar Blijkmarkt 25.Vanaf station Zwolle kan je ook met de bus reizen naar halte Sassenpoort (4 minuten lopen naar Odeon) of Rodetorenplein (7 minuten lopen naar Odeon).

  • Neem bus 4 naar halte Sassenpoort.
  • Neem bus 2 of 3 naar halte Rodetorenplein.