Video Aspect Ratio: 4:1

De LeadSelf Game

Fight, flight of freeze? Wat doet jouw interne krokodil?

Globetrotters

Krokodillen kom je als reiziger op elk continent tegen. Kun jij ze herkennen en temmen? Maak samen met je team een virtuele reis om de wereld door zes continenten waar je nieuwe dingen leert en onvergetelijke ervaringen opdoet. Net als bij een echte ontdekkingsreis krijg je als deelnemer souvenirs en paspoortstempels voor het bereiken van nieuwe bestemmingen en mijlpalen. Onderweg verzamel je punten, reisgadgets en voer je op drachten uit die je direct kunt toepassen in je werk.

Trainingsprogramma

trainingsprogramma

Kick-off

Je gaat van start met een live training. Er is aandacht voor het wat, hoe en waarom van de game en je wordt door de trainer ingedeeld in kleine teams. Na het aanmaken van jouw avatar en het spelen van jouw eerste kennisbattle is de eerste stap gezet! 

Week 1: Europa

Je eigen continent is de beste plek om te starten. Hier ga jij je reisdoel vaststellen. Door eerst met jouw team je behoeften, valkuilen en talenten te benoemen weet je onderweg wat je aan elkaar hebt. Denk na wat jouw droom is en wat de ambitie is van jouw team. Hier ga je mee aan de slag om deze wereldreis voor te zetten. Al reizend maak je dromen en ambities waar.

Week 2: Azië 

In dit fascinerende werelddeel gaan we op uilensafari. We bezoeken China. Wist je dat er in Azië wel honderden soorten uilen leven? Terwijl je dit mooie land verkent, leer je hoe je jouw wijze uilen kunt herkennen en inzetten voor persoonlijke groei. Welke waarden en wijsheden brengt de uil mee? Hoe zorg je dat jouw uil de leiding houdt en niet steeds verliest van jouw krokodil? 

Week 3: Zuid-Amerika

Dit continent heeft veel te bieden! Maar onze excursies door de jungle vragen om veel uithoudingsvermogen. Onder deze druk word je krokodil actiever. Hij kan daarbij jouw pad versperren. Deze week bieden we tools aan om ‘veerkrachtiger’ te worden en om vooral niet op een zijspoor te komen!

Week 4: Afrika

Ubuntu. Vrij vertaald betekent het: 'Ik ben omdat wij zijn'. Ubuntu gaat over menselijkheid, op elkaar passen. Care dus. Als een ander weet wat jij nodig hebt, voel en presteer je beter. Als jij snapt wat een ander nodig heeft, functioneer je beter als team. En lukt het jou om jezelf te bieden wat voor jou belangrijk is?  

Week 5: Oceanië

Connect. G’day mate! Hoewel voor ons West-Europeanen ver weg, lukt het de Aussies toch altijd om verbinding te maken. Door te zoeken naar hetgeen ons bindt, door elkaar te blijven wijzen op ons gezamenlijk doel én door dicht bij onze waarden te blijven, versterken we onze verbinding. Hoe versterk jij jullie contact?

Week 6: Noord-Amerika 

Contribute. Welcome to the States! Vanaf het Empire State Building overzie je niet alleen bruisend New York, maar heb je inmiddels ook een goed overzicht van jouw rol, het groepsproces en de richting waarin jullie bewegen. Voelt iedereen zich sterk en veilig genoeg om de reis voort te zetten? Snappen we elkaars talenten en drijfveren? Begrijpen we elkaars angsten en valkuilen en durven we deze te benoemen? Als we samen de juiste richting op gaan en onze open houding vasthouden, dan komen die resultaten vanzelf!

Team challenge

Aan het eind van je reis kom je thuis en wil iedereen horen wat je hebt meegemaakt. Je sluit deze wereldreis af met een live bijeenkomst. Deel tijdens deze bijeenkomst de ervaringen van jou en je team op een creatieve manier, benoem jullie inzichten en intenties. Wat houd je vast na deze reis? Welke gedragsafspraken horen hierbij? Vat deze inzichten en afspraken samen in jullie Groeikompas.

null

Over Hylke Faber

Hylke werd geboren in Friesland en woont en werkt in de Verenigde Staten. Na zijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit en John Hopkins University werkte hij als consultant in New York tot hij het roer omgooide. De lessen uit zijn ervaringen en groei past hij toe als docent aan de Columbia Business School en als leiderschapscoach voor toonaangevende bedrijven. Met het door hem opgerichte Growth Leaders Network helpen Hylke en zijn collega’s leiders tot een cultuur voor duurzame groei te komen. 

De inhoud van de LeadSelf Game is geïnspireerd op het boek 'Tem de krokodil' van Hylke Faber.

Onze trainers

Goska Sixma trainer 4Growth

Goska Sixma

Een creatief en deskundig trainer en coach met een specialisme in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Deskundig in het bouwen aan organisaties door middel van groeileiderschap. Als cultuurbouwer en expert in groeileiderschap heeft Goska al veel organisaties mogen helpen om meer vanuit eigen identiteit, waarden en kracht te werken. 
Nienke Schaap trainer

Nienke Schaap

Afkomstig uit het HR-werkveld werkt Nienke alweer tientallen jaren als trainer en coach. Naast individuele begeleiding oogst ze veel succes in het coachen van teams, zowel binnen het MKB als ook zorg, cultuur en overheid. Samen met een leiderschapsteam werken aan een gezonde en dynamische bedrijfscultuur is wat haar drijft.
Andre Oost trainer 4Growth

André Oost

'Groeileiderschap is elke situatie zien als een kans voor groei, voor jezelf, je team en je organisatie’ dat is waar deze voormalig HR-manager uit de financiële dienstverlening voor staat. Als facilitator/coach in persoonlijk leiderschap en als sparringpartner helpt hij de veranderkracht en weerbaarheid van organisaties te vergroten.

Blended Learning

De LeadSelf Game is een blended leerprogramma. Jouw team neemt deel aan live workshops én gaat gedurende zes weken dagelijkse uitdagingen en opdrachten aan in de online game. Omdat je tijdens de game dagelijks je kennis en vaardigheden oefent en deze kennis direct in de eigen praktijk toepast, blijkt deze methode veel effectiever dan traditionele manieren van trainen of e-learning.

null

null

15 minuten per dag

Lange trainingsdagen zijn nu overbodig! Ga van start met een inspirerende live-workshop en combineer die met het spelen van de game. De game duurt drie weken waarin je per dag 15 minuten wordt uitgedaagd om jouw digitale weerbaarheid te vergroten. Heb je de smaak te pakken? Daag dan eens de andere teams uit voor een kennisbattle!

Gamification

De beste manier om nieuwe inzichten en vaardigheden te ontwikkelen en om deze om te zetten in dagelijks gedrag, is spelenderwijs. Dit kan in een gameomgeving zoals in die van de LeadSelf Game. Met gamification leer je oude gedragspatronen doorbreken. Deze methode geeft leren en veranderen een boost en maakt het toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden leuk, concreet en meetbaar!

Lees meer over Gamification

gamification leadself game

null

Plezier

Een spel wijkt af van de dagelijkse sleur. Spelelementen zorgen ervoor dat je meer plezier beleeft tijdens de training. Het spel van de LeadSelf Game is leuk, uitdagend, spannend en prikkelt je beleving. Heb je plezier tijdens het leren? Dan draagt dit bij aan een hogere motivatie en betrokkenheid.

Meetbaar Resultaat

De game-modules bestaan uit een mix van kennis- en praktijkopdrachten. Werk tijdens de game aan een persoonlijke uitdaging en het behalen van een meetbaar resultaat. Hoewel de inhoud van het programma serieus is, bieden de kennisbattles, de praktijkuitdagingen en het behalen van gezamenlijke progressie, de beleving van een echte spelervaring!

null

Heb je interesse in de LeadSelf Game? Vraag de demo aan!

Of kom langs voor een kop koffie.