Over games voor gedragsverandering

4Growth

Maak kennis met ons team!

LeadSelf Game by 4Growth

4Growth is de uitgever én implementatiepartner van gamification en serious games op het gebied van verandering, verbetering en groei. Op basis van honderden projecten, in binnen- en buitenland, heeft oprichter Marcel Mens de meest effectieve methodieken ontwikkeld en partners gezocht voor betrouwbare en volledig op maat te configureren software.

Marcel: "Het is onze missie om mensen en organisaties te helpen het beste uit zichzelf te halen, zich te laten verrassen met onvermoede talenten en vanuit intrinsieke motivatie meer bij te laten dragen aan hun eigen werkplezier en resultaten. Niet alleen voor de organisatie waar ze voor werken maar ook aan de maatschappij waarin ze leven. Purposeful Profitability noemen we dat."

Game-based Learning

Marcel Mens - strategy director & founder

Met 4Growth koppelt Marcel gamification technologie aan de beste kennisexperts en trainers. Zo helpt hij mensen en organisaties boven zichzelf uit te stijgen. "Van alle middelen die moeten leiden tot gedragsverandering is het inzetten van spelmechanismen veruit het meest effectief."

Gedrag beïnvloeden is de rode draad door zijn professionele leven. Marcel is opgeleid als gymleraar, ging daarna het bedrijfsleven in als marketeer voor grote internationale telecombedrijven, later werd hij eindverantwoordelijk voor het door hem opgerichte activatiebureau AtHand en AtHand Serious Gaming. Op basis van zijn methodiek en onder zijn leiding heeft AtHand het platform ACE! ontwikkeld, een platform waarmee snel en kostenefficiënt gamification trajecten kunnen worden ingericht. Na een succesvolle uitrol in twaalf landen was Marcel toe aan een nieuwe uitdaging. Hij is nu de oprichter en director van 4Growth.com.

Naast zijn werk voor 4Growth schrijft en doceert Marcel regelmatig over gamification, leiderschap en strategie. Ook is hij voorzitter van de Expertgroep Leiderschap van de Klantenservice Federatie.

Marcel is bekroond met de NL E-learning Award, de Dutch Game Award en de SAN-Accent.

Favoriete games:

  • Digitaal: Among Us, Red Dead Redemption
  • Bordspel: Kolonisten van Catan en Hartenjagen (zonder bord)
  • Veld: Klimmen en Voetbal

Rob Turkenburg - manager operations / sr project manager

'Voor elke uitdaging is een oplossing', is een uitspraak die Rob aan het hart ligt. Rob is een gedreven operationeel manager die zijn sporen als projectmanager en leidinggevende ruimschoots heeft verdiend. In retail, telecom, elektronica, zakelijke dienstverlening, finance en zelfs entertainment heeft Rob vele projecten naar een goed resultaat begeleid.

Met zijn ervaring, waaronder 10 jaar ervaring in gamification, is Rob van alle markten thuis en schakelt hij moeiteloos met opdrachtgevers, content creators, trainers, coaches en deelnemers.

Praktische vragen van deelnemers beantwoordt hij net zo makkelijk als strategische dillema’s op directieniveau. Rob krijgt energie van het vinden van praktische oplossingen voor gecompliceerde uitdagingen. Creativiteit, inlevingsvermogen, heldere communicatie en een gezonde dosis humor vormen het solide fundament waarop projecten tot een succesvol einde worden gebracht.

Rob’s favoriete games:

  • Digitaal: Online pubquizz
  • Bordspel: Schaken, Rummikub en Keezenspel (met zoon Jesse)
  • Veld: Voetbal, Voetbal en (zaal)voetbal

null

Spelenderwijs naar een betere wereld

Gamification is spelenderwijs gedrag veranderen, betrokkenheid creëren en kennis overdragen. Spel is van grote betekenis, voor ons allemaal. Spel verbindt en daagt ons uit. Het combineert resultaat met plezier en brengt ons, spelenderwijs, naar een nieuw leerniveau. In een emotioneel veilige omgeving blijkt spel de meest effectieve manier van leren, van nieuwe vaardigheden ontwikkelen en samen veranderen.

'Better you, better business, better society, better world'

Wij koppelen slimme technologie aan ervaren coaches en trainers. Daarnaast zetten we inzichten uit de psychologie en aanverwante wetenschappen om in praktisch toepasbare tips. We maken businessdoelstellingen tastbaar met motiverende tools en mechanismen. En door organisaties te helpen hun unieke kennis en ervaring ook voor maatschappelijke doelen in te zetten.

null

'Better you, better business, better society, better world'

Wij koppelen slimme technologie aan ervaren coaches en trainers. Daarnaast zetten we inzichten uit de psychologie en aanverwante wetenschappen om in praktisch toepasbare tips. We maken businessdoelstellingen tastbaar met motiverende tools en mechanismen. En door organisaties te helpen hun unieke kennis en ervaring ook voor maatschappelijke doelen in te zetten.

null

Serious game trainingen

Online Security Game

Met de Online Security Game worden jouw medewerkers binnen drie weken op een speelse en actieve manier getraind om bewust, waakzaam en weerbaar te zijn tegen cybercriminaliteit . In samenwerking met Roel van Rijsewijk, Director Cyber Defence bij Thales, heeft 4Growth een online security training ontwikkeld. Roel is schrijver van het baanbrekende boek ‘Cyberrisico als kans’.

> Bekijk de game

online security game

Connected Leadership

Connected Leadership Game

De Connected Leadership Game, geproduceerd samen met Jeroen Busscher, schrijver van het boek Leidinggeven in de hybride organisatie, biedt handvatten aan leidinggevenden om teams van thuis- en op kantoor werkende collega’s betrokken, gemotiveerd en effectief te laten werken. 

Heb je interesse in de LeadSelf Game? Vraag de demo aan!

Of kom langs voor een kop koffie.